Реалізація субпроєкту в межах Програми з відновлення України LV04A-04 «Реконструкція із заходами енергозбереження та енергоефективності будівлі ЗДО «Білочка» по вул. Січових Стрільців, 3 в с. Верхня Білка Львівського району Львівської області. Кор

  • 38

 





Фото без опису         Фото без опису                           Фото без опису                                         

LV04A-04 «Реконструкція із заходами енергозбереження та енергоефективності будівлі ЗДО «Білочка» по вул. Січових Стрільців, 3 в с. Верхня Білка Львівського району Львівської області. Коригування»

Фото без опису

Проєкт спрямований на забезпечення якісними послугами дошкільної освіти для дітей мешканців Верхньобілківського старостинського округу Підберізцівської сільської територіальної громади шляхом реконструкції будівлі закладу дошкільної освіти «Білочка», який перебуває у незадовільному стані.

У 2021 році Підберізцівська громада розпочала реалізацію проєкту та профінансувала роботи на загальну суму 2 873,567 тис. грн. Однак, в умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України його було призупинено.

Закриття ЗДО породило велику соціальну напругу і вплинуло на сім’ї дітей, які відвідували садочок. Частина батьків, діти яких навчалися у ЗДО «Білочка», працюють у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у м. Винники та опікуються пораненими і хворими військовослужбовцями ЗСУ.

Враховуючи ситуацію, для продовження процесу реконструкції сільська рада подала проєктну заявку «Реконструкція із заходами енергозбереження та енергоефективності будівлі ЗДО «Білочка» по вул. Січових Стрільців, 3 в с. Верхня Білка Львівського району Львівської області. Коригування» для участі у конкурсі проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок відповідної субвенції, в рамках фінансової угоди «Програма з відновлення України» між Україною та Європейським Інвестиційним Банком відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 р. № 1324 (зі змінами).

За результатами розгляду, наш проєкт було внесено до переліку проєктів, які фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України. Міністерство фінансів України у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України зобов’язалися надати Підберізцівській сільській раді Львівського району Львівської області фінансову підтримку у розмірі 24 981, 048 тис. грн.

Проєкт передбачає проведення робіт із перепланування внутрішніх приміщень, ремонту та оздоблення стін, стель, заміни покриття підлоги, заміни внутрішніх мереж опалення та вентиляції, електрики, водопроводу та каналізації, заміни покрівлі, облаштування харчоблоку, для економії енергоресурсів – проведення робіт з утеплення фасаду, фундаменту, підлог та перекриття. З метою економії енергоресурсів та забезпечення безперервності опалення будівлі, враховуючи нестабільну ситуацію на ринку енергоресурсів, передбачено встановлення твердопаливного котла, а також комутаційних колодців для влаштування теплового насосу «Грунт-Вода».

Враховуючи проєктну потужність будівлі, у разі необхідності у ЗДО «Білочка» можна розмістити близько 45-ти ВПО.

Прогнозовані терміни впровадження: 2024 - 2025 роки.


ВЗАЄМОДІЯ ІЗ ЗАЦІКАВЛЕНИМИ СТОРОНАМИ

19 лютого 2024 року створено Робочу групу для супроводу субпроєкту «Програми з відновлення України» Європейського Інвестиційного Банку у Підберізцівській сільській територіальній громаді. До розгляду Робочої групи приймаються скарги/пропозиції щодо реалізації проєкту. Подати своє звернення можливо одним із наступних способів:

E-mail: ekonompsr@gmail.com (електронна пошта відділу планування соціально-економічного розвитку та інвестицій Підберізцівської сільської ради)

Поштова адреса: юридична адреса: вул. Шевченка, 25, с. Підберізці, Львівський район, Львівська область, 81146; фактична адреса: вул. Наукова, 1, с. Підгірне, Львівський район, Львівська область, 81185.

Телефони: (032) 2427680; +380 68 605 81 99

У скарзі або пропозиції має бути чітко зазначено суть питання, пропозиції чи скарги та сформульовані вимоги заявника (заявників). Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

Термін розгляду та вирішення пропозиції/скарги не може перевищувати 30 календарних днів з дня її надходження. У разі, коли порушені у пропозиції/скарзі питання неможливо вирішити впродовж зазначеного терміну, голова Робочої групи встановлює необхідний термін для їх розгляду, про що повідомляється заявникові (заявникам). При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у пропозиції/скарзі, не може перевищувати 45 календарних днів.


НОРМАТИВНА БАЗА

Фінансова угода «Програма з відновлення України» між Україною та Європейським інвестиційним банком» - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/971_002-20#n2

Закон України «Про ратифікацію фінасової угоди між Україною та ЄІБ» - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/346-19#Text

Постанова Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 р. №1324 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Програми з відновлення України» - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1324-2021-%D0%BF#Text

Постанова Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України» - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1068-2015-%D0%BF#Text

Керівні принципи імплементації програми - тут

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису