Реформа освіти. Зміни на часі?

  • 69

        Фото без опису

 

21 вересня 2023 року, за ініціативи голови Львівського регіонального відділення всеукраїнської Асоціації ОТГ та голови Підберізцівської громади, Василя Коваля у Львові проходив регіональний форум «Реформа старшої школи. Зміни на часі?» за участі керівництва області, керівників відділів освіти громад Львівщини та експертів українсько-шведського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» Salar International.

 На заході говорили про реформу освіти та створені мережі профільних ліцеїв, де з 1 вересня 2027 року учні 10 класів почнуть здобувати профільну освіту.

 Львівська область першою в Україні сформувала перспективну мережу профільних ліцеїв та детально прописали плани трансформації мережі кожної громади на ці роки. Це важливе рішення.

 Тепер, вкрай важливо, щоб воно не залишилося лише на папері. Тому, зміни треба розпочинати вже сьогодні, а не за пів року до початку 2027 року!

 За словами Максима Козицького, начальника Львівської обласної військової адміністрації, на Львівщині має бути створено 100 ліцеїв. Станом на сьогодні вже створили 9, з них 3 наукових обласних, які мають різні профілі, що не перетинаються.

 В умовах війни, ця проблема відійшла на другий план! Але, зараз, після майже двох років війни, ми повинні пришвидшити процес реформування старшої школи!

 На цей час, на жаль, Україна залишається однією з небагатьох країн пострадянського простору (разом з Азербайджаном, білоруссю та рф) повна загальна середня освіта в яких триває 11 років! Тим часом, як в більшості країн Європи профільну освіту здобувають за 3 (в 17 країнах) або за 4 роки (19 країнах).

 

            Фото без опису

 

 Відтак, з цієї війни ми повинні вийти не тільки переможцями, а й освіченою та оновленою державою.

 Підсумовуючи, хочемо подякувати усім, хто долучився до цього заходу! Дякуємо Львівська обласна державна адміністрація Максим Козицький за підтримку моєї ініціативи!

 Дякуємо, українсько-шведському проекту «Підтримка децентралізації в Україні» SALAR International.org.ua SALAR International.org.ua та експерту Олегу Фасолі за змістовну та інформативну лекцію!

 Дякуємо заступнику голови Львівська обласна рада Юрій Холод та начальниці Львівської районної державної адміністрації Христині Замулі за обговорення та конструктивний діалог!

Дякуємо усім керівникам відділів освіти, керівникам опорних закладів Львівщини, усім гостям за участь в цьому заході!

ВПЕВНЕНО КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ ТА ІНТЕГРУЄМОСЯ У ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР!

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Головний організатор: Львівське регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ

Захід організовано за підтримки:

- українсько-шведського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Salar international;

- Львівської обласної військової адміністрації(в рамках

підписаного раніше меморандуму про співпрацю).

- Підберізцівської територіальної громади Львівської області