У Києві відбулися Загальні Збори Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад та Форуму голів громад

  • 86

Фото без опису

 

Впродовж 23-24 листопада голова Львівського регіонального відділення, член Правління Всеукраїнської Асоціації ОТГ Василь Коваль разом із делегатами-головами із 9 громад Львівщини брав участь у Загальних Зборах Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад та Форумі голів громад.

✍🏻 23 листопада підписали меморандуми про співпрацю із двома надзвичайно важливими для нас партнерами:

⁃ з Державною службою України з надзвичайних ситуацій

⁃ з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України

Також, на Форумі голів громад за участі Віталія Безгіна народного депутата України, голови підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Олександри Азархіної, заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, керівника Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслава Негодаи говорили про:

📍продовження реформи децентралізації

📍відновлення України

📍євроінтеграцію, завдання для Уряду та місцевого самоврядування .

Основні тези проведеного Форуму: ❗️Альтернативи місцевому самоврядуванню і децентралізації немає ні в умовах миру, ні в умовах війни

❗️Україна майбутнього неможлива без міцного, спроможного місцевого самоврядування.

Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, розповіла, що зараз Міністерство працює над тим, щоб синхронізувати процеси децентралізації, процеси оновлення інструментів державної регіональної політики і процеси відновлення.

💭«Коли говоримо про спроможність громад, можна спиратися на математичні, цифрові показники, в тому числі на бюджетні, але головне те, чи спроможна громада надавати якісні і доступні послуги своїм мешканцям. На нас чекають непрості роки. Об’єктивно, в цифрах, спроможність громад зменшуватиметься, бо нікуди не подінуться людські втрати, власних грошей ставатиме менше. Тому на перший план виходить спроможність громади налагодити, оптимізувати процеси всередині, щоб якість і доступність послуг не знизилася, а також здатність встановлювати та поглиблювати міжнародну співпрацю», - вважає Віталій Безгін .

📍Другого дня обговорювали та презентували результати діяльності пілотних 9 областей проекту Salar International. В тому числі, представили результати діяльності Львівського РВ ВАОТГ за 2023 рік.

Дякуємо SALAR International.org.ua за можливість бути частинкою такого масштабного проекту, підвищувати ефективність діяльності регіонального відділення, підвищувати його спроможність та значимість, як на регіональному рівні, так і на всеукраїнському!

⚡️Від Львівської області участь у заході взяли:

⁃ Свистун Богдан - голова Мурованської територіальної громади

Володимир Мацелюх - голова Новояворівської територіальної громади

⁃ Йосиф Фабрига - голова Великолюбінської територіальної громади

⁃ Вольський Олег - голова Жовківської територіальної громади

⁃ Лозинський Іван - голова Рудківської територіальної громади

⁃ Коханчук Степан - голова Радехівської територіальної громади

⁃ Сидор Роман — голова Розвадівської територіальної громади

⁃ Деркач Ярослав - голова територіальної Жовтанецької громади

______________________________________

🤝 Захід відбувся за підтримки шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International) @salarта Програми USAID USAID Ukraine - USAID Україна Україна«Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Програма DOBRE